Followers

Friday, December 23, 2011

Kali nih memang Best!!!

Assalamualaikum..


Hey uolsss~...euwwww~...hahaha...apekebenda pulak nih~...^_^...hye korang!..blogger dan para pembaca sekalian...how are you today??fine ke tidak?..kalau tak fine buat2 fine lah ye...^_^..


Entry lepas pasal Port Dickson kan??pasal cuti kan?..hehe...entry yg ditulis hari ini sepatutnya ditulis pada hari Isnin hari tu..tapi tah apehal rasa macam malas nak update blog...huhu...now mood menulis tuh dah datang...so tulis jelah dengan penuh ketelitian...^_^


Kali ni bari aku terasa Family Day kali ni memang BestMenarikGempakGila!!..^_^..rasa macam "wahhhh!!..tak sia2 follow Family Day kali ni"...Even tak berapa banyak aktiviti tapi tetap best jugak...


Okayyy!...jom baca StoryTimeLine masa aku dekat Port Dickson tu pulak~...^_^


~> 17/12/2011 (4.00 p.m - 7.00 p.m)


First day sampai dekat PNB Ilham Resort nihh...nothing to much to do...just ada satu je aktiviti yg di arrange untuk petang itu...so aku ingat nak pergi swimming pool...sebab family members yg lain ada dekat situ...tapi ke lain lak perginya...PNB Ilham Resort nih dekat dengan Rumah Api Tanjung Tuan..so apelagi...pergi hiking ke Rumah Api lah..taklah jauh sangat lebih kurang 15 minit mendaki...puas kot sebab lama tak hiking...^_^

Sumber : Google Image

Rugi tak bawak camera ke atas...*_*

After 15 minutes...turun dari Rumah Api tuh...sebab ada Family Activity pulak...ada game VolleyBall..haha..lama tak main VolleyBall...teringat zaman dulu2...^_^...the most enjoyed game..mana taknya...ada yg tak berapa ada experience main game nih...masing2 kelamkabut dibuatnya...^_^




(8.00 p.m - 10.00 p.m)


At the night..as usually kami akan berkumpul ramai..untuk solat berjemaah and bacaan Yasin dan Tahlil untuk arwah2 yang telah pergi...ini adalah satu aktiviti wajib apabila kami berkumpul ramai2...^_^...


Selepas bacaan Yasin & Tahlil...ada majlis kesyukuran pulak..untuk sepupu2 aku yang baru bersunat...^_^...time makan pun dah sampai..haaa~!..elok sangatlah tuhh...banyak sangat lauk yg terhidang sampai aku rasa kenyang tengok lauk-pauk tuhh...^_^

Cake untuk budak baru sunat~
^_^

Macam2 makanan  terhidang..ada pulut kuning,ada cake,ada cupcakes, macam2 lauk-pauk...makanlah puas-puas...selesai semua aktiviti tuhh...masing2 buat aktiviti bebas...aku tak tau mana nak lepak...nak keluar ke pekan PD macam bosan je...nanti takut balik ke hotel tak dapat parking dah...sebab sesak sangat...so lepak dekat pantai jelah...

~>18/12/2011 (8.00 a.m - 10.00 a.m)



Pagi2 kena bangun awal dah..sebab ada aktiviti dekat tepi pantai...errkkkk...sukaneka??..hadoyyyy~..bila dengar je tuh..terus lemah...kenapa mesti ada sukaneka??buatlah olahraga ke..rugbi ke...huhu...terima jelahh...cakap Family Day kan??join jelahh~...(dalam hati...*_*..)

As usually setiap tahun mesti ada aerobik lah..poco-poco lah..sukaneka lah..kadang2 rasa best jugak tapi bila dah selalu sangat rasa bosan pulak~...huh..

 poco-poco ye~
^_^

 acara sukaneka~
^_*

Semua Family Members adalah pemenang!..semua dapat hadiah...aku menang satu game je...^_^..menanglah jugak!..tempat pertama okayy~!...^_^



Family Day 2011..
^_^

Family yg sangat besar dan akan semakin membesar...hope tahun depan punya Family Day bukan dekat Port Dickson lagi lah ye..cari lahh tempat2 lain yang lebih menarik dari Port Dickson nihh..dah muak dah...huhu...^_^
 
Okay..sampai sini saja..sehingga bertemu di entry akan datang!!~



A L I F F B O H A R I



Step From Abnormality

^_^

3 comments:

MamaEma said...

bagus aktiviti sebegini..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

owhhh ade family day..sonok!!!

mysara ramlan said...

Seriously walaupun I selalu pegi pd.. tapi tak pernah naik rumah api tu lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...