Followers

Saturday, September 17, 2011

~Aidilfitri 2011~

Salam semua~~


Selamat Hari Raya kepada semua pembaca~..lambat betul aku update pasal Raya nih~~..dari second raya asik bertangguh...tapi baru hari nih ada peluang nak update..busy lah katakan~..


Nak cerita pasal raya tahun 2011 nihh~~
saja je aku simpanperapperkasam segala aktiviti yang berlaku, so bila update blog mesti panjang kan??hahaha~
Okay..tahun nih raya memang cukup simple tapi still bermakna...


Sehari sebelum lebaran kami sekeluarga balik ke kampung Tanjung Malim..memang lama tak balik..so rasa rindu gila dekat suasana kampung..just yg tak bestnye..tak ramai yg berkumpul kat kampung coz pakcikmakcik aku balik ke kampung mertua diorang~..takpe2..ikut giliran kann~?tahun depan ada lagi...insyaallah...^_^


Esoknya aku pergi menunaikan solat sunat aidilfitri di Masjid Jamek Tanjung Malim yg semestinya sesak dgn pelbagai kaum yg beragama islam...wahhhh~~..seronok rasa bila dapat tengok gelagat org ramai kat masjid tuhh~~...dengan baju baru masingmasing...


Selesai menunaikan solat sunat aidilfitri...macam biasa lahhh~~..masing2 menuju kerumah masing2..sampai kat rumah bermulalah adegan memohon maaf sesama kami semua..such a sweet memories..taknak lupakan bolehhh??...^_^


Okayyy~
aktiviti bergambar pula...Baby Canon aku beraksi..tp bukan aku yg take picture..aku malas nak pegang camera...kalau tak mesti aku takde dalam gambar...hahahah~~...nasib aku bwk tripod..alahhhh binatang kaki tiga tuhhh~~boleh mcm tuhh??hahaha...


dengan jayanya set self-timer dekat camera..then berlari-lari ke posisi yang ditetapkann~


See~~
aku rasa aku dah patut upgrade camera aku..
aku nak Canon 60D bolehhh??
^_^

Aku suka gambar nihh~~
bukan senang sepupu aku yg comel nihh nak kena dukung dgn aku..
jarang sngt jumpa..susah lahh~~
*aku nampak tua right??
tp nih bukan anak aku...hahaha


Banyak jugak gambar kat kampung..tp kalau nak upload semuanya..memang taklahhh~~huhuhu...


kat Tanjung Malim tak lama punn..Raya kedua dah balik ke rumah aku balik...then pakcikmakcik aku pulak balik ke Tanjung Malim..tp tak dapat berkumpul jugakk~..sebab aku balik awal...sob~sob~...T__T

Kat  Beranang as usually lahhh~..beraya sedara mara sebelah ibu pulak..tak kurang hebatnya jugakk..satu hari jalan sampai 5 rumah...lenguh kaki aku drive kereta..lepas nih nak pakai driver lahh~~haha~..


Okayy done!..
Hari raya ke-empat..
semua family datang bertandang ke rumah..greatt~..dapat berkumpul sama2...macam biasa..tiap tahun mesti buat open house untuk family..so semua rumah pakcikmakcik wajib pergi...
Menu hari tuhhh..something from makanan orang2 Jawa..Pecalele nama dia ehhh??~..simple kann??tapi ikan sembilang 6 kilo habis dengan jayanya..alhamdulillah..segala cousin2 aku kuat makan...hahahaha~..


makcikmakcik lepak di dapur~

cousincousin lepak dekat Hall...

gambar pakcikpakcik xde pulakk..
haishhh...rasa mcm banyak gambar harituhh..
tah sape lah yg delete...
adoiiii~~
T__T

hurmmm...takpelahhh...gambar masa open house rumah aku tak banyakk..tp memang tahun nih tak banyak gambar...aku tak berapa nak cergas amik2 gambar tahun nihhh~~..rasa macam malas sngt2~..nak kena upgrade camera baru jugakkk~~...:-P..hahaha~


Okayyy~~..taknak cerita panjang..selesai beraya bersama kaum keluarga semua...


Kita sambung beraya bersama para sehabat pulakk..open house mereka gempakgempak belaka...^_^...


Okayyy...raya yg kesebelas pulakk...Open House rumah Wan Shahrizal bin Shaharuddin...betul ke tak aku eja nama bapak kau nih??~..hahaha...apebenda open house sampai pukul 3 pagi..siap sambung lepak mamak lakk tuhhh~~...tapi masa makanmakan kat rumah Shah nih serious best..makanan gempakgempak...puas kott makan nasi beriani...hahahaha~~...yang tambah best lepas makan siap lepak2..cerita pasal tuhh..pasal nihh...macam2 cerita terbongkar kannn???hahahaha...

yg tuhh la tuan rumah..
^_^



Tak sabar nak makan yee..
hahahah~

Selesai makan...
masingmasing carik port masing2..
^_^

Lepak sampai pukul 3 pagi...memang best...hahahah....esoknya ada open house lagi...nak drive lagi..adoiii~~

Raya keduabelas...
today open house rumah Amirul zailiq & Cik Fifie pulakkk...

nak drive ke Rawang dengan mata kuyu memang membosankan...dengan jalan jammed lagi...tah ape yg berlaku masa tuh sampai jalan sesaksesak lakkk...tapi takpe..demi para sahabat...drivekan aje kereta tuhh...hahaha~...





Dekat rumah Amirul Zailiq@Jojin..
*aku dah xde idea nak tulis ape..hahaha~


Then lepas rumah Beliau nihh..kami gerak ke Sentul pula..rumah Cik Fifie kita nihhh~~...ingat susah nak carik rumah..tapi senang je..naseb ada Co-pilot yg berguna...


Tuhh dia Cik Fifie kita..
yg bertudung biru tuhhh..
nampak sweet jee~~
^_^

Okayyy done...rumah kawankawan dah selesai..actually ada lagi satu rumah nak pergi...tapi dah lewat sngt..batalkan jelahh...next year lah pulak pergi rumah tuhhh..huhuhu...

On the way balik..masing2 dah xde idea tak tau nak ke mana dah..nak balik macam awal lagi...then si Shukri Razali ajak pergi rumah makcik dia...sempat jugak makcik dia hidangkan laksa...laksa tuhh memang great...memang makan free je harituhhh~~..hahaha...




At Balakong
great laksa~
great house~
great friends~
^_^

Sampai sini je okayyyy~~

bila panjang2 aku xde idea nak tulis ape...hahahah~~
see uollss next enrty~
heart youu~~
^__^

A L I F  B O H A R I


Step From Abnormality

:)

3 comments:

HAFIZAH HAIRI said...

tq korg coz dtg . ^_^

Muhammad Alif Bin Bohari said...

welcome lahhh~~...^_^

ms. piko said...

mama aku dah rembat dulu D60 tu.. aku hanya mampu mencuit je.. xberani nak pegang.. huu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...