Followers

Monday, August 29, 2011

..::Ramadhan Berakhir..Syawal Menjelang::..

Salam akhir Ramadhan kepada semua~~

Wahhhh...tak sangka Ramadhan untuk tahun ni bakal berakhir~..alhamdulillah kita semua diberikan peluang untuk menemui, untuk menikmati lagi Ramadhan pada tahun ini..blogger lain dah siap tulis pasal Syawal dah...aku jek yang lambat sikit~..haha~..

Takpe kan??kan?..memang aku timing nak post entry nih sehari sebelum raya..harap2 adalah yang sudi baca..maklumlah..bile cuti raya je..semua blog2 pun  turut bercuti sama untuk membakar lemang bersama tuannya~..

Tak banyak yang nak diulas tentang Ramadhan..Cuma berharap dan memohon kepada-Nya agar kita semua dipertemukan dgn Ramadhan tahun hadapan..Aminnnnn~~ beramai-ramai...

Yeaaaayyy~~!...esok dah raya~!..hahaha...dulu masa budak2 mmg yelahh mood mcm nih..now masing2 dah besar kan...boleh je kalau korang nak melonjak-lonjak mcm budak kecik..nampak comel jekk nanti~..hahaha...tuh pun kalau takde orang tegur lahhh...

Nak lagi best korang lakukan kembali ape yang korang pernah lakukan masa kecik2 dulu..mcm makan aiskrim mse jlan2 shopping raya ke..haha~..(sedar2 la..dah besar kan...kot ye pun masa g jalan2 shopping tuh..hormat org sekeliling yee!!)..

Hurmmmm..now mood raya dah lain kan??...mmg jelas terasa perbezaan tuh..menelusuk ke seluruh kalbu..tapi bersyukurlah sebab Allah masih memberi peluang kepada kita semua untuk menyambut Syawal pada tahun ini...^_^

Okayyy2~~
Mesti masing2 dah g shopping kan??takpun ada yang still bershopping sampai malam raya nih...mmg lumrah la kan..nak cari yang murah..aku pun nak..haha~...

Yesss~!!..semalam misi mencari segala keperluan untuk menyambut lebaran akhirnya termakbul..dan baru aku sedar bahawa aku seorang yg cerewet..(take note!.i'm a detail person okay~!)..3 hari berjalan, hari ketiga baru dapat beli t-shirt..haha~..

Aku g ngn Adik lelaki aku..(kalau g ngn ibu mmg susah la...nanti takkan dapat ape yang diingingkan..sebab dia akan atur mana yg terbaikk..thanks god dapat ibu..sayang ibu sngt2~!..^_^..)

Yuppp~!..semalam baru kali ketiga aku naik train KTM..aku still tak tahu mcm mane nak beli tiket bagai..naisib pakai touch 'n' go...korang sedia maklum jelah kan bahawa train mmg sentiasa padat..nak bengang pon tak bolehh~..sebab itu pengangkutan awam ye~..bersabar sambil buat muka seolah-olah dlm koc tuh ade kau sorang je...msti rasa tenang..haha~...

first place yang dituju adalah Mid Valley okay..boleh tahan sesak lahh...chinese pon ramai yang amik kesempatan untuk shopping raya~!..berlegar-legar dekat 2 jam kat Mall tuh..hurmmm..sumpah tempat tuh banyak kenangan..masuk je Mall tuh..mcm2 bayang yang muncul..tibe2 hati jadi sebak~..Ya Allah..tak sangka sampai mcm nih sekali benda yang berlaku menghantui hidup aku...

Nak tak nak teruskan jugak la..dah sampai kan?..kat Mid Valley dapat beli t-shirt 2 helai..best!!best!..^_^

Then teruskan perjalanan..amek train menuju ke KL Sentral..(first time aku msuk KL Sentral..hahah~)
dari KL Sentral terus ke Subang Jaya...turun je kat Subang Jaya..amekk bas mini utk ke Sunway Pyramid~..memang menarik..driver bas mini tuh auntie chinese lah~!..terpegun aku..



lama tak naik bas mini~
haha


^_^
Sunway Pyramid


Sudahnye lengkap jugak segala keperluan..
lengkap ke tak??
Sampin xde lg..
hadooyyy

xde idea nak tulis ape dahh~..haha..takpe2..tunggu entry untuk first Syawal pulak okay~


Salam Syawal Semua!
Selamat Hari Raya Aidilfitri..


A L I F  B O H A R I


Step From Abnormality

:)


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...