Followers

Sunday, July 8, 2012

Keprihatinan rakyat Malaysia terlampau tinggi!

Assalamualaikum uolsss! ^_^

Hari ni nak bincang pasal topik "prihatin" yg tertanam teguh di dalam jiwa raga rakyat Malaysia! Wahhh gitu! Tapi pernah tak korang fikir yg sifat prihatin korang tu tak kena tempat dan menyusahkan orang lain. Tak pernah kan? Ape yg korang fikir "mohhh le kite tengok kemalangan tu, japgi takde sape lak nak tolong mangsa kemalangan tu" ( padahal dah lebih 20 orang berkerumun dekat kemalangan tu). Yang nak amik no ekor pun ade. Pandai ke tak? Bangang kan?

*Gambar sekadar hiasan


Haritu aku balik dari Kuala Selangor, ikut highway Lebuhraya Utara - Selatan Hubungan tengah, lepas tol Bukit Jelutong, aku ikut jalan nak menghala ke Seremban. Sebelum sampai bangunan  Syabas( Tan Sri Rozali ) tba2 kereta dah berhimpit-himpit. Dalam fikiran aku "mesti got accident dekat depan ni. Ni mesti teruk ni, agaknya 10 biji lori terbalik"

Sesampainya di depan MSU ( Management and Science University ) lebih kurang 20 minit jugaklah merangkak, barulah nampak kelibat accident tu. Homaiiii! ada sorang india matilah!!. Weyhhh korang! tolonglah, die sorang je yg mati yg korang sebok nak tengok kenapa? Orang lain yg berhimpit-himpit dalam traffic jammed ni ada urusan lebih penting dari nak tengok si mati tu.

Bukan aku tak prihatin. Tapi accident tu melibatkan satu lorong highway je. Motor kapcai je pun dan melibatkan lorong belah kiri sekali. Yang korang sebok nak tengok accident tu kenapa?. Ni sesak dah macam bas pulak yg accident melintang tutup jalan. Tolonglah prihatin dekat pemandu-pemandu di belakang. Diorang ada banyak lg urusan penting.


p/s : Bukan tak kesian dekat mangsa kemalangan.. Fikir secara logik, takat berhenti tengok je. Aku rasa bodoh mungkin.


Japgi ada yg cakap aku ni tak berhati perut langsung! Haha



A L I F F B O H A R I

Step From Abnormality

^_^

4 comments:

nana kamarul said...

OMG! Setuju gila! Tolong tengok je padahal tapi jem dia makaiiii~

Muhammad Aliff Bin Bohari said...

@nana kamarul Biasalah, suka buang masa tgok org lain accident.. haha

Irshadim said...

ada yang tengok sebab nak ambik nombor plet. mnana tau kena 1st prize

Muhammad Aliff Bin Bohari said...

@Irshadim Haha.. pastu accident mati.. sebab makan duit haram..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...