Followers

Tuesday, August 2, 2011

..::Family Outing::..

 Annyeonghaseyo!!..


Assalamualaikum semua!...


Selamat menjalani Ibadah Puasa...semoga mendapat lebih keberkatan dari-Nya..Harap2 xdelah yang jatuh sakit sepanjang melalui Bulan Ramadhan nih...(penyakit paling biasa adalah gastrik..huhuhu...)


Okay2..tajuk entry pada kali ini ialah Family Outing...mesti pernah dengar & mesti pernah tengok kan??..
Tahla...tibe2 jadi minat nak tgok Family show from Korea nih...yang di hostkn oleh...Yoo Hyuk nih...minat pulak tgok kerja sama antara artis mereka...kan bagus kalau artis Malaysia pun mcm tuh...:-)


Okay2...sekarang bukan nak cerita pasal Family Outing tuh...tp nak cerita pasal Family Outing aku...hahaha..


Sehari sebelum Ramadhan menjelma...sahabat2 terbaik bertandang ke rumah aku...seronok jugak bila ada mereka..bagus jugak lah untuk hilangkan tekanan...sebab beberapa hari sebelum tuh kami semua dilanda masalah,dugaan yang Maha Dasyat begitu..sampai lemah longlai utk beberapa hari...hahaha...amik masa yang lama ye untuk kembali kan ketenangan dan kegembiraan...dengan cara terbaik...tiap2 malam kami pergi McD untuk mnghilangkan kebosanan...balik punya lah lewat...nasib baik tak kena tidur luar rumah...hahahaha...


p/s : to Pn. Shamshinar @ my best mum...kami tak berniat nak buat macam tuh...cuma ada masalah yang melanda...terima kasih sebab faham...:-)


okay2...pada hari ahad pagi...kami dah buntu...balik malam td dah la lmbat...bangun kena awal..lpas solat subuh..tidur sekejap..then pukul 8.30 pagi dah bangun....sebab ada tugasan yag perlu dilakukan..dah janji kan...so tak kan nak mungkir pulak..hahaha...


Tugasannya ialah mengemaskini, me'renovate' , me'contruction kembali pagar2 kebun mak aku yang di rempuh lembu...tuan lembu pun dah macam lembu dia...x pandai nak jaga lembu..hahaha...dah jadi satu keje pulak nak menegakkn kembali pagar2 yang tumbang...


Memang berat jugak la kerja nih...tapi demi keikhlasan..kerja dapat disiapkan jugak...:-)


Fasa pertama pembinaan...:-)




Penulis sedang meletakan batu bata disekeliling tiang sebab selepas setengah jam berfikir...kitaorng tak tahu apa yang terbaik...sebab tiang semua patah tengah...hahaha
^-^


Sementara itu..kerja2 membancuh simen turut dijalankan...
^-^




Satu je nak cakap...yang nih memang jarang dilakukan...belum ada yang pernah melakukan kerja pembinaan dgn memakai sweater..tp Abd Karim telah pun memulakannya...hahaha
^-^


Macam nih ye adik2 yang tak pernah bancuh simen lagi...kena bancuh dgn secukup rasa...tapi jagan rasa pulak simen tuh..kalau saja2 nak msuk ICU..bolehlah teruskan usaha mulia anda...
hahaha


p/s : penulis tidak akan bertanggungjawab sekiranya ada yg mencuba untuk merasa simen...^-^
Berakhir Fasa Pertama...


Setengah jam selepas itu...


Bermula fasa kedua....


bila simen yang dah dibancuh tadi diletakkan di sekeliling tiang...kami terpaksa menunggu simen itu keras sedikit...baru boleh tambah simen lagi...so dalam masa menunggu tuh...kami melakukan apa yang sepatutnya kami lakukan semasa muda2 dahulu...hahaha...ayt x bole blah...


Maka...bermulalah pembinaan Istana Pasir..dah mcm budak2 lak bila aku tgok balik gmbar2 kami...hahaha..^-^


Sinderella @ Mohsin dipaksa mengambil pasir...haha


Lagi sekali dia dipaksa melakukan kerja...


Dah bengang..tak tahan dipaksa...hahahaha
Sinderella
^-^



Sinderella menjalankan tugas dengan baik..:-)


Bermulalah pembinaan Istana Pasir kami...dah xde keja nak buat...kau ade??!!


Khusyuk membina..
^-^


Berebut-rebut nak buat jalan masuk...hahaha


Ignore kan kotak tuh...penulis memang seorang perokok yg tegar!!
amaran!




Baru lah nmpak Sinderella happy...
puas sebab dapt siapkn Istana nih..
^-^


Istana Kami!..:-)


Kami..
^-^

Sudah2...selesai sudah cerita pasal istana...kerja perlu diteruskan jugak...

Nih sebenarnya dah xde idea...tak tau nak buat ape dah...
^-^



Sebab tiang nih patah dekat tengah..so terpaksa lah aku potong botol minyak tuh
untuk diletakkan disekeliling tiang..
clever kan??
hahaha


selesai je kerja semua mandi then terus sambung tidur balik...^-^

Okaylah...itu jelah yang nak disampaikan pada kali ini...next time cerita lagi...:-)


A L I F  B O H A R I


Step From Abnormality

:)



5 comments:

HAFIZAH HAIRI said...

hahaha .
hapy je tgk korg buat istana uh !

Muhammad Alif Bin Bohari said...

Hafizah :- Hahaha...tengah xde kerja..sume benda bole jadi...:-)

HAFIZAH HAIRI said...

hahaha , 2 r pasal .

Aftha Yushiro said...

mak aii ko dah ada hamba abdi laa haha

Muhammad Alif Bin Bohari said...

mak aihh...pelik btul ayat kau tuh...nih sahabat okay...
^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...